PBK
Aktuellt

2024-05-16 Terminsprogram och spelanmälan hösten 2024

Vårterminen är snart slut vilket betyder att det är dags att fundera på hösten.


Styrelsen har nu fastställt terminsprogrammet för hösten 2024, den finner du HÄR.

Anmälan till grupp- och seriespel görs via DETTA FORMULÄR.


OBS! Sista anmälnings- och betalningsdag 5 augusti. Terminen börjar 26 augusti med frispel/introduktion.


mvh


Styrelsen i PBK

2024-03-27 Inbjudan och anmälan till vårlunch 2024

PBK inbjuder alla medlemmar till Vårlunch med Boulespel.


Vi träffas torsdagen den 23 maj för lunch kl 13.30—15.00 följt av boulespel kl 15.00 - 16.00. Platsen är Boulebar Liljeholmen.


Anmäl dig genom att klicka på den här länken. OBS! Sista anmälnings– och betalningsdag är måndag 13 maj.


HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!


Styrelsen

2024-03-21 Inbjudan och anmälan till vårspel 2024

PBK:s vårspel 2024 äger rum med start kl. 10.00 måndagen den 22 april (för herrlag och damlag) och kl. 10.00 torsdagen den 25 april (för mixade lag). Det är en utslagstävling, bäst av 3 set.


Laguppsättningar lottas av tävlingsledningen. Om det finns för få eller för många anmälda har tävlingsledningen rätt att fritt justera lottningen som den bäst bedömer. Endast medlemmar i PBK får delta i vårspelet, men det finns inget krav på att man har spelat aktivt tidigare under vårterminen, dvs även reserver och spelare som har pausat får delta.


Sista anmälningsdag är måndagen den 8 april. Lottningarna och speltider publiceras senast måndagen 15 april i badmintonhallen och på klubbens hemsida www.pensionarsbadminton.se.


Det kostar ingenting extra att delta i vårspelen. PBK har redan betalat banhyra och bollar. Observera dock att medlemsavgiften för 2024 (250 kronor) skall ha betalats senast 8 april.


För att anmäla dig till vårspel, klicka på DENNA LÄNK.

2024-01-18 Kallelse till årsmötet

Medlemmarna i Pensionärernas Badmintonklubb kallas till ordinarie Årsmöte 2024 avseende verksamhetsåret 2023. Möte följs av middag, dans, m.m.


Datum: fredagen den 16 februari kl 16.00.


Plats: Bostadsrättsföreningens Bladet's samlingslokal, Barks väg 14 i Solna (Bergshamra).


Kallelsen med dagordning finns HÄR.


Anmälan görs via DENNA LÄNK.

2024-01-11 Spelscheman våren 2024

Hej alla badmintonälskare i PBK,


Vårterminen börjar snart och här kommer de första spelscheman. Vi har under de senaste veckorna fått många nya medlemmar vilket är mycket glädjande. VÄLKOMNA alla.


Måndagsspelet med serie- och gruppspel börjar 22 januari, schema hittar du HÄR. Det blir 8 tävlande divisioner och 2 tävlingsfria grupper. Observera att det just nu finns en ständig vakans i grupp 10 och från 14/3 en ständig vakans i grupp 9. Det är upp till medlemmarna i dessa grupper att själva ombesörja att det i god tid kallas in reserver eller på annat sätt fylla vakanserna.


Torsdagsspelet med enbart gruppspel börjar 25 januari, schema hittar du HÄR. Det blir hela 11 grupper. Observera att en spelare i grupp 9 inte börjar förrän 8/2 och en annan spelare i grupp 11 inte börjar förrän 22/2. Det är upp till dessa två personer att själva ombesörja att det i god tid kallas in reserver eller på annat sätt fylla deras platser. 


Om man av någon anledning inte kan spela en viss dag har man själv ansvar att hitta en ersättare. Värt att notera på scheman är därför att det finns 17 reserver på måndagar och 18 reserver på torsdagar. Ring gärna i första hand någon av reserverna som passar just din grupp. Kan du inte hitta någon lämplig person bland dessa, ja då kan du börja ringa andra i din egen grupp eller närliggande grupper som kanske är villig att spela dubbelpass den aktuella dagen.


Ni som är nya, notera ert spelarnummer på schemabladet. Ni har samma spelarnummer hela terminen, men tiden som ni spelar varierar från vecka till vecka. Vilken tid som gäller ett visst datum för respektive spelarnummer framgår av de översta raderna på schemabladet. Om ditt spelarnummer har understruken fetstil har du ansvar för att hämta, sköta och/eller lämna tillbaka bollarna just den omgången. (Skötselinstruktionen finns HÄR.) På måndagar för Division 1-8 har samma person även ansvar för att fylla i och lämna in protokollet för seriespel.


HÄR på hemsidan finns även en uppsättning med spelregler och tips för alla badmintonspelare, nya som erfarna.


Glöm inte att vi innan terminstart har kvar två omgångar med frispel/introduktion mellan 10.00 och 12.00 den 15 och 18 januari. Ingen anmälan eller avgift krävs, det är bara att komma ner till hallen och spela. Har du någon vän som kanske vill prova på så är detta det rätta tillfället. Vem vet, då kanske vi kan fylla vakanserna.


Slutligen vill vi uppmana till fortsatt social samvaro under och efter speltiderna, hallen har alltid gott kaffe/te samt goda smörgåsar och kakor till försäljning.


Välkomna till en händelserik vårtermin!


Styrelsen genom Andy Petsonk


2023-12-03 Terminsprogram och spelanmälan våren 2024

Nu har styrelsen fastställt terminsprogrammet för våren 2024, den finner du HÄR.

Anmälan görs via DETTA FORMULÄR. OBS! Sista anmälningsdag 22 december.


mvh


Styrelsen i PBK

2023-12-01 Inbjudan till utbildning i badmintonspel VT 2024

Under frispelsdagarna 8:e, 11:e, 15:e och 18:e januari 2024 ordnas utbildning för intresserade medlemmar i PBK. Under en timme, i grupp om fyra deltagare, sker genomgång av moment som regler, slag- och spelteknik, tips på serve, taktik och positionering. Utbildningen kommer att ledas av klubbens mest erfarna spelare samt med förstärkning av externa utbildare. Utbildningen är öppen för alla intresserade, såväl nybörjare som mer erfarna spelare och såväl nya som befintliga medlemmar.


Mer information och anmälningsformulär hittar du HÄR.


Sista anmälningsdag är 15 december 2023.

2023-11-21 Nu finns bilder från Pubkvällen 7 november

Bilder från Pubkvällen på Bishop's Arms i Gamla Stan den 7 november 2023 finns nu HÄR.

2023-11-17 Anmäla dig till utflykten till Uppsala 

PBK avser att anordna en utflykt till Victor Swedish Open i Uppsala lördagen den 20 januari 2024.


Precis som i våras planerar vi att tillsammans åka chartrad buss till Uppsala för att beskåda semifinalerna i Victor Swedish Open i badminton på IFU Arena (se https://badminton.nu/swedish-open/general-info), med deltagande av många högrankade internationella spelare. Eventuellt ordnar vi en gemensam middag alternativt möjligheten att äta middag individuellt finns på arenan.


Mer information och anmälningsblankett finns HÄR.

 

Sista anmälningsdag är 8 december 2023.

2023-11-08 Dags att anmäla sig till Luciafirande och Julbord

Snart är det december och det blir mörkare för var dag som går. Men det finns åtminstone två ljus i mörkret. Nämligen vinterns traditionella begivenheter, PBK:s Luciafirande 11 december och Julbordet 14 december.

 

Inbjudan till Luciafirande med all information och länk till anmälningsblankett finns HÄR.


Inbjudan till Julbord med all information och länk till anmälningsblankett finns HÄR


Ta tag i detta och anmäl er till båda evenemang på direkten. Detta gäller i synnerhet Julbordet då antalet platser är begränsade och anmälningstiden är kort. Anmälningslistor finns även på anslagstavlan i Badmintonstadion.

2023-10-17 Jubileumspub

För att fortsätta fira att klubben fyller 40 år ordnar PBK den 7 november kl 18.00 en pubkväll på Bishop's Arms i Gamla Stan. Du kan anmäla dig på lista i Badmintonstadion eller genom att trycka på DENNA LÄNK. Vi ses på där!

2023-10-17 Medlemsenkät

För att kunna utvärdera och vidareutveckla PBK:s verksamhet har styrelsen skapat en medlemsenkät som vi hoppas att alla medlemmar svarar på. Enkäten hittar du HÄR.

2023-08-18 Spelscheman hösten 2023

Hej alla badmintonälskare i PBK,


Höstterminen närmar sig och nu finns första "riktiga" versionen av spelscheman. Tack till alla som lämnade värdefulla synpunkter och korrigeringar på de preliminära scheman som skickades ut på remiss. Vi har kunnat tillgodose de flesta, dock inte alla, önskemål.


Måndagsspelet med serie- och gruppspel börjar 4 september, schema hittar du HÄR. Det blir 7 tävlande divisioner och en tävlingsfri grupp.


Torsdagsspelet med enbart gruppspel börjar 7 september, schema hittar du HÄR. Det blir hela 10 grupper. Observera att det än så länge finns en vakans vardera i grupp 7, 9 och 10. Det är upp till medlemmarna i dessa grupper att själva ombesörja att det i god tid kallas in reserver eller på annat sätt fylla vakanserna. 


Värt att notera på scheman är därför att det finns 16 reserver på måndagar och 21 reserver på torsdagar. Om du av någon anledning inte kan spela en viss dag och behöver en ersättare, ring gärna i första hand någon av reserverna som passar just din grupp. Kan du inte hitta någon lämplig person bland dessa, ja då kan du börja ringa andra i din egen grupp eller närliggande grupper.


Glöm inte att vi tjuvstartar terminen med frispel/introduktion redan den 28 och 31 augusti. Ingen anmälan eller avgift krävs, det är bara att komma ner till hallen och spel mellan 10.00 och 12.00. Har du någon vän som kanske vill prova på så är detta det rätta tillfället. Vem vet, då kanske vi kan fylla vakanserna på torsdagar.


Slutligen vill vi uppmana till fortsatt social samvaro under och efter speltiderna, hallen har alltid gott kaffe/te samt goda smörgåsar och kakor till försäljning.


Välkomna till en glädjerik hösttermin!


Styrelsen genom Andy Petsonk


2023-05-07 Terminsprogram och spelanmälan hösten 2023

Nu har styrelsen fastställt terminsprogrammet för hösten 2023, den finner du HÄR. Terminen ser annorlunda ut än tidigare, vilket är i första hand en följd av nya villkor från Badmintonstadion. Men det blir ännu mer spel och ännu mer spelglädje att dela med klubbkamraterna.


Anmälan till höstens spel görs via DETTA FORMULÄR. OBS! Sista anmälningsdag 7 augusti.


mvh


Styrelsen i PBK

2023-04-24 Spelresultat från våren 2023

Nu är resultaten klara från såväl vårens seriespel som Vårspelsturneringarna som avslutades idag. Alla resultat finns på DENNA SIDA. Vi gratulerar vinnarna och alla tävlande. Här finns några bilder från prisutdelningen idag för dam- och mixedtävlingarna vid Vårspelet.

Damdubbel

2: Sirkka Ström och Elisabet Martinsson

1: Kristina Gustavsson och Yuka Yamamoto

Mixeddubbel

1: Sirkka Ström och Jan-Erik Björnberg

2: Gunnar Iveslätt och Anne-Marie Dellner

2023-03-05 Anmälan till extraspelsdagar våren 2023

Klubbens medlemmar anordnar Extraspel följande dagar:

- 6 april (Skärtorsdag)
- 10 april (Annandag påsk)
- 27 april (torsdag)
- 4 maj (torsdag)
- 8 maj (måndag) och
- 11 maj (torsdag)

Speltid kl. 10.00-11.00. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Sista anmälningstid är kl. 12.00 dagen innan respektive speltillfälle.

Kostnad 40 kr/spelomgång inklusive bollar. Betalas på plats, helst via Swish, men kontant (jämna pengar) går också bra.


För att anmäla dig till Extraspel, KLICKA PÅ DENNA LÄNK.

2023-03-05 Inbjudan och anmälan till vårspel 2023

PBK:s vårspel 2023 äger rum med start kl. 09.00 torsdagen den 20 april (för herrlag och damlag) och kl. 09.00 måndagen den 24 april (för mixade lag). Det är en utslagstävling, bäst av 3 set.


Laguppsättningar lottas av tävlingsledningen. Om det finns för få eller för många anmälda har tävlingsledningen rätt att fritt justera lottningen som den bäst bedömer. Endast medlemmar i PBK får delta i vårspelet, men det finns inget krav på att man har spelat aktivt tidigare under vårterminen.

Sista anmälningsdag är också torsdagen den 6 april. Lottningarna och speltider publiceras senast torsdagen 13 april i badmintonhallen och på klubbens hemsidawww.pensionarsbadminton.se.

Det kostar 90 kronor per person och dag att delta i vårspelen (180 kronor om man spelar både dagarna), vilket täcker banhyra, bollar och priser. Avgifterna ska betalas in till klubbens Plusgiro-konto 477 43 35-6 senast 6 april 2023. Glöm inte skriva "Vårspel" och ditt namn på inbetalningen.Man måste också ha betalat medlemsavgiften för 2023 (250 kronor) senast 6 april.


Man anmäler sig till vårspelen genom att KLICKA PÅ DENNA LÄNK.

2023-02-10 Uppdaterade spelscheman

Glädjande nog har det tillkommit ett antal reservspelare på såväl måndagar som torsdagar. VÄLKOMNA!


Därför finns nu uppdaterade spelscheman att hämta under respektive rubrik på SPEL OCH AKTIVITETER. Kontakta gärna reservspelarna i första hand när du behöver en ersättare.

2023-02-02 Kommande evenemang, tröjbeställning mm

 • Styrelsen vill påminna er att anmäla er till Årsmötet fredagen 17 februari kl 16.00, antingen via DENNA LÄNK eller på listan på anslagstavlan i badmintonhallen. Anmälningstiden har förlängts till torsdagen 9 februari. Möteshandlingar finns HÄR.


 • Den 16 februari är sista chansen att beställa PBK:s nya fina snygga pikétröjor med vår egen logga på. Pikétröjan är i ett jätteskönt material som andas. Det är bara att tvätta och hänga den på tork. Det går att beställa pikétröjor i olika färger – röd, vit och royalblå. Om ni är intresserade så fråga en spelare som redan har en pikétröja om ni kan prova för att få rätt storlek. På anslagstavlan kan ni sedan skriva upp er, dock senast torsdag den 16 februari. Pikétröjan kostar 545 kr per st. Marianne Enestam meddelar alla som har beställt tröjor när man behöver sätta in pengarna på plusgirokontot nr 477 43 35-6. Köpet är bindande.


 • Måndagen den 20 februari samt torsdagen den 23 februari kommer sjuksköterskan Yvonne Haglöf till badmintonhallen och utbildar oss i Hjärt-Lung Räddning (HLR). Denna kunskap är oerhört viktigt för alla oss att känna till. Även om du har varit med förr behöver du säkert fräscha upp ditt minne. Utbildningen tar ca 30 minuter. Dessa dagar slutar därför första spelpass senast 10.45 medan andra passet börjar tidigast 11.15 eller när utbildningen är klar. Välkomna.

2023-01-18 Kallelse till årsmötet

Medlemmarna i Pensionärernas Badmintonklubb kallas till

ordinarie Årsmöte 2023 avseende verksamhetsåret 2022.


Datum: fredagen den 17 februari kl 16.00.


Plats: Bostadsrättsföreningens Bladet's samlingslokal, Barks väg 14 i Solna (Bergshamra).


Kallelsen med dagordning finns HÄR.


Anmälan görs via DENNA LÄNK.

2023-01-13 Korrigerat spelschema för torsdagar våren 2023

Det har tyvärr uppmärksammats ett allvarligt fel i spelschemat för torsdagar som skickades ut igår. De flesta speltider var inte korrekta. Kasta därför det schemat och använda det korrigerade schemat som finns HÄR. Styrelsen beklagar det inträffade.

2023-01-12 Spelscheman våren 2023

Hej alla badmintonälskare i PBK,


Det har varit en fantastisk uppslutning på våra Extraspelsdagar och vi har fått många nya spelare. Underbart. Och ett tillfälle kvarstår.


Kommande torsdag (19 januari) börjar gruppspel med 9 fulltecknade grupper. Torsdagsschema hittar du HÄR.


Veckan därpå (måndag 23 januari) börjar serie- och gruppspel med 7 tävlande divisioner och en tävlingsfri grupp. Måndags-schema hittar du HÄR.


Värt att notera på scheman är också att det finns 13 reserver på måndagar och 15 reserver på torsdagar. Om du av någon anledning inte kan spela en viss dag och behöver en ersättare, ring gärna i första hand någon av reserverna som passar just din grupp. Kan du inte hitta någon lämplig person bland dessa, ja då kan du börja ringa andra i din egen grupp eller närliggande grupper.


Som de flesta vet fyller klubben 40 år i år och det ska firas. Som du ser på TERMINSPROGRAMMET blir det ett jubileumsevenemang lördagen den 13 maj som du inte vill missa. Innan dess blir det också årsmöte (17 februari), Vårspel (20 och 24 april) och flera Extraspel. Mer information om allt detta kommer.


Välkomna till en händelserik vårtermin!


Styrelsen genom Andy Petsonk


PS. Glöm inte betala era medlems- och spelavgifter senast 16 januari. DS.

2022-12-05 Terminsprogram och spelanmälan våren 2023

Nu har styrelsen fastställt terminsprogrammet för våren 2023, den finner du HÄR.


Anmälan till vårens spel görs via DETTA FORMULÄR.


mvh


Styrelsen i PBK

2022-11-11 Lucia och jullunch

PBK inbjuder alla sina medlemmar till vårt traditionsenliga Jullunch och Luciafirande.


Jullunchen äger rum 12 december kl 15.30 på Brostugan. Brostugan ligger på Kärsön vid brofästet till Nockebybron. Se all information HÄR.


Luciafirandet äger rum 15 december kl 12.15 på Badmintonstadion. Se all information HÄR.


Anmälan till såväl Jullunchen som Luciafirandet gör du antingen genom att FÖLJA DENNA LÄNK eller skriva upp dig på listan i Badmintonhallen.


Sista anmälningsdag för dessa evenemang är torsdagen den 8 december.

2022-09-09 Spelscheman hösten 2022

Nu är spelscheman för höstterminen klara. Du hittar schemat för måndagar HÄR och för torsdagar HÄR.


Till följd av sena avhopp pga skador har det tyvärr blivit en vakans vardera på måndagar i Division 7 och Grupp 8. Observera att det åligger spelarna i dessa grupper själva att fylla vakanserna varje vecka. Detta görs genom att antingen ringa en någon av reserverna, eller att någon spelare från den egna eller andra grupper spelar dubbelpass. Försök se till att ersättaren spelar på ungefär samma nivå som övriga i gruppen, så blir det roligast för alla inblandade.


Observera även att ett liknande förfarande gäller vid annan frånvaro. Är du sjuk, bortrest, eller av annan anledning inte kan spela en viss dag eller flera dagar, åligger det dig att fixa ersättare.


Ni bör också notera att styrelsen i våras gjorde en utvärdering där man jämförde det gamla och det nya sättet att beräkna placeringarna vid terminsslutet i respektive division vid seriespel. Det konstaterades att skillnaderna var marginella. Styrelsen beslöt därför 18 maj att från och med hösten 2022 fortsätta med det nya systemet då det anses vara mera rättvis. Det innebär att hänsyn tas till resultat från samtliga spelomgångar. Detaljerna kring beräkningsmetodiken finns PÅ DENNA SIDA. Styrelsen beklagar att detta ställningstagande inte kommunicerats ut tidigare.

2022-05-30 Terminsprogram hösten 2022

Du hittar terminsprogrammet för hösten 2022 HÄR.


Terminsprogrammet utgår från resultatet av snabbenkäten. Ett stort tack till alla som svarade. Svarsfrekvensen var ca 66% vilket är bra. Styrelsens utvärdering visar att ca 2/3 av medlemmarna vill endast spela en timme. Merparten av dessa ville inte börja förrän kl 10.00. Styrelsen beslöt därför att speltidens längd ska vara en timme med speltider 10.00-11.00 resp. 11.00-12.00. Spelavgiften blir 480 kronor och avgiften för extraspel 40 kr/timme. Möjlighet finns även för 2 timmars extraspel.


Anmälan till höstens spel görs via DETTA FORMULÄR.


mvh


Styrelsen i PBK

2022-05-16 Snabbenkät angående höstens speltider

I april beslutade styrelsen i PBK att klubben under höstterminen 2022 skulle återgå till de speltider vi hade före pandemin, dvs. måndagar och torsdagar 08:30-09:45 och 09:45-11:00. Sedan dess har flera medlemmar hört av sig och ställt frågor beträffande ändringen.


För att bringa klarhet i frågan och som underlag för att eventuellt ändra beslutet ber styrelsen därför medlemmarna svara på en kort enkät angående höstens spel. För att kunna utvärdera svaren, fastställa schemat och skicka ut den innan sommaren är senaste svarsdatumet redan nästa fredag 2022-05-27. Vi hoppas att så många av er som möjligt svarar på enkäten.


KLICKA PÅ DENNA LÄNK SÅ KAN DU SVARA PÅ ENKÄTEN.


mvh


Styrelsen i PBK

2022-04-19 Schema för vårspel

Nu är schemat för Vårspelet klar. Det blev 12 damer anmälda till damdubbel 25/4, 28 herrar anmälda till herrdubbel 25/4, samt 16 herrar och 13 damer anmälda till mixed dubbel 28/4.


SPELSCHEMAT HITTAR DU HÄR. Notera att med få undantag är alla garanterad att spela minst 2 matcher (bäst av 3 set), dvs. även förlorarna i första omgången får spela ytterligare en match.


Hur banorna används under dessa dagar framgår av BANPLANERINGEN. Som syns finns det gott om tider även för extraspel, speciellt 28/4. Det krävs ingen föranmälan för att använda extraspelsbanorna, det gäller först till kvarn på plats. Spelare som har deltagit i vårspelet betalar inget extra för extraspel, övriga betalar en mindre avgift.

2022-04-09 Inbjudan till vårlunch

Sakta men säkert närmar sig slutet av vårterminen. Och då blir det dags för återkomsten av vår traditionsenlig vårlunch som denna gång äger rum på Herrängens Gård den 12 maj. Inbjudan har mejlats ut och där finns alla detaljer kring evenemanget.

 

Men vet du att du tänker delta kan du göra det redan nu genom att klicka på denna länk.

2022-04-05 Bli en bättre badmintonspelare

På sidan "Regler och tips" finns nu en Teknikmanual med många bra instruktioner och allt är illustrerat med bilder för att öka förståelsen. Manualen är tänkt att användas för badmintontränare som tränar barn men den funkar nog även för oss pensionärer. Klicka här för att gå till manualen!

2022-04-01 Anmälan till extraspelsdagar våren 2022

Klubbens medlemmar anordnar Extraspel följande dagar:

- 14 april (Skärtorsdag)
- 18 april (Annandag påsk)
- 2 maj (måndag)
- 5 maj (torsdag)
- 9 maj (måndag) och
- 12 maj (torsdag och samma dag som våravslutningen)


Speltid kl. 10.00-11.00. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.


Sista anmälningstid är kl. 12.00 dagen innan respektive speltillfälle.


Kostnad 40 kr/spelomgång inklusive bollar. Betalas på plats, helst via Swish, men kontant (jämna pengar) går också bra.


För att anmäla dig, tryck på DENNA LÄNK.

2022-03-24 Avslutning av årsmöte 2022

Det ajournerade årsmötet kommer att återupptas 7 april 2022 kl 10.55 i Badmintonstadion, mellan dagens första och andra spelpass. Endast en fråga kommer att behandlas, val av tre ledamöter, varav en sammankallande, i valberedningen för en tid av ett år. Därefter kommer mötet att avslutas.


Dagordningen anslås i hallen.


Välkommen


Andy Petsonk, mötesordförande

2022-03-08 Inbjudan till Vårspel

Hej kära medlemmar,


PBK:s vårspel 2022 äger rum med start kl. 09.00 måndagen den 25 april (för herrlag och damlag) och kl. 09.00 torsdagen den 28 april (för mixade lag). Det är en utslagstävling, bäst av 3 set.


Laguppsättningar lottas av tävlingsledningen. Om det finns för få eller för många anmälda har tävlingsledningen rätt att fritt justera lottningen som den bäst bedömer. Endast medlemmar i PBK får delta i vårspelet, men det finns inget krav på att man har spelat aktivt tidigare under vårterminen. Man måste också ha betalat medlemsavgiften senast 7 mars.


Sista anmälningsdag är måndagen den 11 april. Lottningarna och speltider publiceras senast tisdagen 19 april i badmintonhallen och på klubbens hemsida www.pensionarsbadminton.se.


Det kostar 90 kronor per person och dag att delta i vårspelen (180 kronor om man spelar både dagarna), vilket täcker banhyra, bollar och priser. Avgifterna ska betalas in till klubbens Plusgiro-konto 477 43 35-6 senast 11 april 2022. Glöm inte skriva "Vårspel" och ditt namn på inbetalningen.


Man anmäler sig till vårspelet genom att KLICKA PÅ DENNA LÄNK.


Det kommer även att finnas möjlighet till Extraspel dessa dagar. Separat inbjudan kommer.


mvh


Styrelsen


2022-02-01 Årsmöteshandlingar

Som tidigare meddelat äger årsmötet rum 2022-02-16 via Zoom. Anmälan görs senast 9 februari via DENNA LÄNK.

Möteshandlingar hittar du här:


2022-01-21 Reviderat spelschema måndagar våren 2022

Nu finns ett reviderat spelschema för måndagar vären 2022 (version 2) HÄR. Ändringarna påverkar endast division 3, 4 och 7. Dessutom har det tillkommit en ny reserv. Vid frågor, kontakta schemaansvarig.

2022-01-19 Ny modell för beräkning av placering vid seriespel

Styrelsen i PBK har den 17 januari 2022 beslutat att under vårterminen 2022 prova en annorlunda modell för beräkning av placeringarna i seriespel vid terminens slut. Modellen beskrivs HÄR.

2022-01-18 Spelschema torsdagar våren 2022

Nu finns även ett alldeles färsk spelschema för torsdagar vären 2022 HÄR. Vid frågor, kontakta schemaansvarig.

2022-01-17 Kallelse till årsmöte

PBK:s årsmöte kommer att hållas onsdagen 16 februari 2022 kl. 19.00 via Zoom. Till följd av den stora smitt-spridningen och de rådande restriktionerna vågor vi inte chansa på att kunna hålla ett fysiskt mötet.


Kallelsen till mötet med dagordningen hittar du genom att klicka HÄR.


Obligatorisk anmälan till mötet görs senast 9 februari 2022 genom att klicka HÄR


Vi räknar med att verksamhetsberättelsen, den ekonomiska redovisningen och revisionsberättelsen kommer att vara tillgängliga här på hemsidan senast 31 januari 2022.


2022-01-16 Spelschema måndagar våren 2022

Nu finns ett alldeles färsk spelschema för måndagar vären 2022 HÄR. Vid frågor, kontakta schemaansvarig.

2022-01-05 Påminnelse om anmälan till vårterminen 2022

PBK:s styrelse har idag fattat följande beslut, baserat på råd och information från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Badmintonförbundet:


 1. Terminen påbörjas som planerat med extraspel 10, 13, 17 och 20 januari samt serie- och gruppspel som börjar 24 januari respektive 27 januari. Anmälan till görs helst via DENNA LÄNK, alternativt till Gunnar Kalén, gunnarkalen@hotmail.com (måndagsspel och extraspel) eller Elisabet Martinsson, martinsson@gmail.com (torsdagsspel). Spelavgiften för serie- resp. gruppspel är 300 kr för måndags- resp. torsdagsspel. Medlemsavgiften är 250 kr för 2022. Betalning skall ske senast den 20 januari till klubbens Plusgiro-konto 477 43 35-6. Avgifter för Extraspel tillkommer (40 kr/gång, betalas på plats). I övrigt se terminsprogrammet.
 2. Om spelare som redan har anmält sig vill ångra sitt beslut går det bra fram till 13 januari för måndagsspel och till 17 januari för torsdagsspel. Om en sådan spelare redan har betalat sina spelavgifter återbetalas dessa. Efter dessa datum är anmälan bindande. Avanmälan görs med e-post till Gunnar och Elisabet, se ovan.
 3. Samtliga anmälda spelare ska skriftligen bekräfta att han/hon har tagit del av denna information samt – på heder och samvete – bekräfta att han/hon är fullvaccinerade mot covid-19 med minst två och helst tre sprutor eller lämna bevis på avrådan från vaccination av medicinska skäl. I annat fall får inte spelaren spela i PBK:s regi under våren 2022. BEKRÄFTELSE GÖRS ENDAST VIA DENNA LÄNK.
 4. Ingen spelare ska komma till hallen om han/hon visar minsta tecken till förkylning eller annat symptom eller är smittad med covid-19. Spelare som har uppvisat sådana symptom bör testa sig för att konstatera om man är smittad.
 5. Alla spelare ska i möjligaste mån byta om hemma före och efter spel i stället för att använda omklädningsrummen. Omklädningsrummen är dock fortfarande öppna.
 6. Alla spelare ska använda desinfektionsmedel på händerna regelbundet (minst varje match). Klubben ser till att desinfektionsmedel finns tillhanda vid respektive bana. Spelarena ska i möjligaste mån undvika kroppskontakt.
 7. Vid eventuell gemensam fika bör man hålla avstånd till varandra.
 8. Styrelsen kommer att bevaka förändringar i smittspridningsläget samt anvisningar från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter och vid behov meddela nya eller ändrade beslut beträffande terminens aktiviteter.


För hela styrelsen

Andy Petsonk, ordförande


2021-12-15 / Bilder från julavslutning

Nu finns bilder från julavslutningen (julunchen och Lucia) på bildsidan.


2021-12-08 / Resultat från seriespel hösten 2021


Klicka här för att se resultaten från höstens seriespel. Grattis till alla spelare.2021-12-03 / Extraspel


Hej alla medlemmar.

Om en vecka slutar höstterminen officiellt. Men ni kan ändå fortsätta spela några omgångar till om ni så vill. Medlemmarna Gunnar Kalén och Andy Petsonk ordnar nämligen Extraspel kl. 10.00-11.00 den 13:e, 16:e och 20:e december. Anmälan görs genom att följa DENNA LÄNK.

Välkommen!2021-11-28 / Styrelsen


Vi måste tyvärr meddela att HLR-demon med narkossköterskan Yvonne Haglöf är inställd. Demonstrationen skulle ha ägt rum nu på måndag 29/11 kl. 10:45 - 11:15 och på torsdag 2/12 kl. 10:45 - 11:15. Istället blir det spel som vanligt utan någon avkortning av speltiden.


Vi hoppas att demonstrationen istället kan äga rum någon gång under vårterminen.


2021-11-20 / Styrelsen


Hej alla medlemmar och prospektiva medlemmar i PBK!

Nu är det dags att anmäla sig till vårens spelverksamhet. Anmälan sker via DENNA LÄNK.

Utgångspunkten för TERMINSPROGRAMMET är att pandemin fortfarande pågår och att klubben och medlemmarna alltjämt ska följa alla särskilda lagar och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Detta innebär bland annat att vi antar att samtliga spelare är vaccinerade samt att vi börjar lite senare och spelar något kortare tid än innan pandemin.


Spelavgiften för 1 timmes speltid under grupp- eller seriespel (10.00-11.00 eller 11.00-12.00) är 300 kr för måndags- respektive torsdagsspel. Alla medlemmar, nya som befintliga, ska även betala medlemsavgift 250 kr för hela 2022. Betalning ska ske senast torsdag den 20 januari till klubbens Plusgirokonto 477 43 35-6. Glöm inte skriva ditt namn och vilka avgifter du betalar på inbetalningen.


Det blir extraspel under fyra dagar innan grupp- och seriespel kommer igång. Avgiften för extraspel är 40 kronor per omgång och betalas på plats, kontant eller helst med Swish.


Välkommen till vårens spel!2021-11-17 / Styrelsen


PBK inbjuder alla sina medlemmar till  HLR-demo


Narkossköterskan Yvonne Haglöf från HjärtLung Botkyrka-Salem kommer att i två 30-minuterspass genomföra  demonstration av Hjärt och Lung Räddning med lite tid för praktisk övning.


Tider: Måndag 29/11 kl. 10:45 - 11:15 och torsdag 2/12 kl. 10:45 - 11:15

Plats: Badmintonstadion


Vi har lagt HLR-demon mellan första och andra passet och båda passen kortas alltså ned med 15 minuter dessa två dagar. Ni som spelar båda dagarna kan välja vilken dag som passar er bäst eller delta båda dagarna.2021-10-20 / Styrelsen


PBK inbjuder alla sina medlemmar till:


- Jullunch - 7 december kl. 13.00 på en lokal i Nacka. All information om lunchen finns här och anmälan görs antingen på lista i Badmintonhallen eller genom att trycka på denna länk. Sista anmälningsdag 22 november. Max 50 platser, först till kvarn gäller. 300 kr betalas till klubbens Plusgiro 477 43 35-6.


- Luciafirande - 9 december kl. 12.15 på Badmintonstadion. All information om Luciafirandet finns här och anmälan görs antingen på lista i Badmintonhallen eller genom att trycka på denna länk. Sista anmälningsdag 2 december. Klubben står för kostnaden.


2021-09-24 / Styrelsen


Spelschemat för torsdagar har ändrats. Två spelare har bytt plats mellan grupp 2 och 3. Dessutom har det tillkommit en ny medlem som reserv på såväl måndagar som torsdagar.
2021-09-17 / Styrelsen


Nu finns reviderade spelscheman för höstterminen 2021 för såväl måndagar som torsdagar. Det handlar om små ändringar som endast påverkar Grupp 7 på måndagar och Grupp 6 på torsdagar. Dessutom har det tillkommit några nya medlemmar som reserver.2021-09-11 / Styrelsen


Nu finns aktuella spelscheman för höstterminen 2021! Speltiden är antingen 10.00-11.00 eller 11.00-12.00.

Schemat för serie- och gruppspel på måndagar finns HÄR. Observera att Grupp 7 måste inför terminen göra upp ett eget spelschema och posta den i Badmintonhallen. Under den timme som Bana 7 inte används av Grupp 7 kan den bokas av andra medlemmar.

Schemat för gruppspel på torsdagar finns HÄR. Observera att Grupp 9 måste inför terminen göra upp ett eget spelschema och posta den i Badmintonhallen. Under den timme som Bana 9 inte används av Grupp 9 kan den bokas av andra medlemmar.


Spelavgiften är 300 kr för måndags- respektive torsdagsspel. Nya spelare samt medlemmar som inte spelade under vårterminen ska även betala medlemsavgift 125 kr för höstterminen. Betalning ska ske senast onsdag den 15 september till klubbens Plusgirokonto 477 43 35-6. Glöm inte skriva ditt namn och vilken avgift du betalar på inbetalningen.


Välkommen till höstens spel!2021-08-04 / Styrelsen


Hej alla medlemmar och prospektiva medlemmar i PBK!

Nu är det dags att anmäla sig till höstens spelverksamhet. Anmälan sker via DENNA LÄNK.

Utgångspunkten för TERMINSPROGRAMMET är att pandemin fortfarande pågår och att klubben och medlemmarna alltjämt ska följa alla särskilda lagar och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Detta innebär bland annat att vi börjar lite senare och spelar något kortare tid än innan pandemin. Vi hoppas kunna återgå till våra gamla speltider och rutiner under våren 2022 om situationen tillåter.


Spelavgiften för 1 timmes speltid under grupp- eller seriespel (10.00-11.00 eller 11.00-12.00) är 300 kr för måndags- respektive torsdagsspel. Nya spelare samt medlemmar som inte spelade under vårterminen ska även betala medlemsavgift 125 kr för höstterminen. Betalning ska ske senast onsdag den 15 september till klubbens Plusgirokonto 477 43 35-6. Glöm inte skriva ditt namn och vilken avgift du betalar på inbetalningen.


Det blir extraspel under fyra dagar innan grupp- och seriespel kommer igång. Avgiften för extraspel är 40 kronor per omgång och betalas på plats, kontant eller helst med Swish.


Välkommen till höstens spel!


2021-04-06 / Styrelsen


Hej alla medlemmar i PBK!

 

PBK ställer in vårens spelverksamhet! Med anledning av den kraftigt ökade smittspridningen i Stockholmsregionen och att många av våra medlemmar ännu inte haft möjlighet att vaccineras har styrelsen i dag beslutat att avblåsa resterande verksamhet under våren. De som ändå vill spela framöver får ordna detta själva, precis som under tidigare terminer. Styrelsen bedömer att fortsätta spel i klubbens regi under rådande läge inte är i linje med gällande rekommendationer och framförallt vill vi undvika att ni blir smittade och sjuka.

 

Som tidigare meddelats har några medlemmar drabbats av Covid-19. Vi hoppas att ni som drabbats tillfrisknar snart och att vi alla kan ses på banan i höst!

 

Styrelsen fattade detta beslut ikväll av omsorg om alla medlemmar. Håll ut och följ myndigheternas rekommendationer! Styrelsen kommer att noga följa upp vad som sker framöver och meddelar er om eventuella nya eller ändrade beslut.


Vad gäller eventuell reducering/återbetalning av spelavgifter för vårterminen kan vi ännu inte ge något besked. Vi återkommer om detta!

 

Med vänlig hälsning

 

Styrelsen för PBK


2021-01-29 / AP


En påminnelse om kommande årsmöte 17 februari kl 19.00. Anmälan sker via DENNA LÄNK alternativt till Marianne Enestam – marianne.enestam@outlook.com. Se hela kallelsen längst ner på denna sida. Alla handlingar finns HÄR.

2021-01-20 / AP


Nu finns reviderade spelscheman (version 2) för den kommande terminen VT 2021. Hoppas nu att alla ändringar är med. Kom ihåg att fixa ersättare om du av någon anledning inte kan spela någon dag. 

2021-01-13 / Styrelsen


Hej alla medlemmar,


Den 17 februari 2021 kl 19.00 är det dags för årsmötet, som denna gång hålls online via Zoom. Anmälan sker via DENNA LÄNK
alternativt till Marianne Enestam – marianne.enestam@outlook.com. Se hela kallelsen längst ner på denna sida.


Välkommen önskar styrelsen


2020-12-10 / Styrelsen


Hej alla PBK:are,


Även om det ser tufft ut för tillfället hoppas vi alla på bättre tider inom en snar framtid, kanske redan i januari. Och Folkhälsomyndigheten har fr.o.m. 14 december öppnat upp för att tillåta mer idrott även för äldre personer. Därför planerar vi att sätta igång en ny speltermin i slutet av januari, se Terminsprogrammet. Du kan anmäla dig redan idag genom att använda formuläret som finns under DENNA ANMÄLNINGSLÄNK. Det är naturligtvis så att om det finns för få anmälda eller om läget i corona-pandemin försämras ytterligare kan delar eller hela vårterminens spel ställas in på kort varsel. I dessa fall skickas meddelande om detta ut till samtliga medlemmar.


I övrigt gäller samma regler som vi har haft sedan i våras, se tidigare inlägg på denna sida.


Hoppas att vi ses på banorna i januari.


mvh


Styrelsen (Andy, Bo, Marianne, Hans och Jens)


2020-10-30 / Styrelsen


Hej alla badmintonälskare,


Som ni säkert vet så har Folkhälsomyndigheten beslutat 29 oktober om särskilda allmänna råd för Stockholms län. Enligt dessa råd bör alla:


- Avstå från att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Nödvändig närkontakt är tillåten, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar.
- Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
- Avstå från att delta där trängsel kan uppstå vid till exempel möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.


Med anledning av de allmänna råden har styrelsen i PBK bestämt att omgående och tillsvidare ställa in samtliga återstående aktiviteter för resten av höstterminen, dvs. såväl gruppspel på måndagar och torsdagar som jullunch och luciafirande. Styrelsen kommer att noga följa upp vad som sker framöver och meddelar er om eventuella nya eller ändrade beslut. När det gäller klubbens verksamhet under vårterminen 2021 återkommer vi i december 2020.


Styrelsen har förhandlat med Badmintonstadion och kommer att erhålla viss återbetalning av banhyran för resten av terminen. För att undvika en omfattande byråkrati med återbetalningar till alla spelare föreslår styrelsen att den återstående delen av respektive spelares inbetalda spelavgifter från höstterminen 2020 istället skall användas som individuella förskott på spelavgifterna för vårterminen 2021. Vi hoppas att alla kan acceptera detta tillvägagångssätt.


Vi vill också uppmärksamma er att några medlemmar under de senaste veckorna har konstaterats vara smittade med covid-19. Du som har spelat under denna tid kan därför ha utsatts för smitta. Det är inte säkert att du blivit smittad eller att du blir sjuk, men du bör träffa så få personer som möjligt under en tid. Tiden från det att man smittas till man eventuellt blir sjuk (inkubationstiden) varierar mellan 2 och 14 dagar, vanligast är fem dagar.


Du bör därför vara extra observant på symtom. Infektionen ger oftast en lindrig sjukdom med milda luftvägssymtom, till exempel hosta, snuva och feber, men en del blir sjukare med andningsbesvär. En del kan även få muskelvärk, halsont, huvudvärk, försämrat lukt- och smaksinne och magbesvär med diarréer.


Om du känner dig det minsta sjuk ska du omedelbart:
- Se till att isolera dig, dvs inte träffa någon annan person.
- Boka tid för test om symtomen varar mer än 24 timmar.


Även om du känner dig helt frisk bör du försöka träffa så få personer som möjligt och se till att hålla avstånd (helst 2 meter) till dem du träffar. Skälet är att man kan vara smittsam strax innan man börjar känna sig sjuk. En del blir också bara lite sjuka, men kan ändå smitta andra. Undvik därför att träffa vänner och hoppa över dina vanliga fritidsaktiviteter. Träffa helst bara dem du bor med.


Vi hoppas att alla håller sig friska och att vi ses snart igen när situation tillåter det.


2020-10-30 / Styrelsen för PBK

2020-09-17 / AP


Nu har även måndagsprogrammet reviderats så att det finns två pass, 10-11 och 11-12. Du hittar det nya programmet HÄR.


Kolla så att du vet vilket pass du spelar olika måndagar. Om du inte kan komma någon gång och behöver en ersättare, ring någon på reservlistan eller någon som spelar det andra passet i din grupp. Skriv gärna upp namnet på din ersättare på listan i hallen, så att de andra i din grupp vet vem som kommer.


2020-08-19 / AP


Tack för era svar på enkäten om höstens spel. Resultaten visar på ett stort engagemang och ett stort intresse för att återuppta visst spel. Styrelsen har nu beslutat följande:


 • Det tidigare planerade kom-igång-spelet och badmintonutbildningen ställs in.
 • Det blir inget seriespel. Istället blir det gruppspel på såväl måndagar som på torsdagar från 21 september till 10 december. Tiden ändras och kortas ner något, det blir gruppspel kl. 10.00-11.00. Se det reviderade terminsprogrammet.
 • I möjligaste mån består grupperna som tidigare av 8 personer, men man spelar med samma 4 personer 3 veckor i rad. Sedan ändras gruppernas inbördes sammansättning inför den kommande 3-veckors period. Osv.
 • Spelavgiften anpassas till den kortare speltiden och blir 380 kr för måndags- respektive torsdagsspel.
 • Anmälan till spel sker via DETTA FORMULÄR alternativt via e-post. Anmälan måste ske senast 7 september för måndagsspel och 10 september för torsdagsspel.
 • Klubben ska försöka bistå medlemmar som normalt åker kollektivt till och från hallen med att hitta samåkningsmöjligheter.
 • Medlemmar som vill spela singel eller vill välja sina spelpartners får organisera detta själva.


Utgångspunkten för styrelsens beslut är att nuvarande särskilda lagar samt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten (se https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskyddberedskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/rad-och-information-tillriskgrupper/ ) gäller oförändrat under hela hösten. Om Du känner att Du tillhör en riskgrupp och inte kan följa dessa råd bör Du förmodligen avstå från att spela i höst. Styrelsen uppmanar alla till att i möjligaste mån byta om hemma före och efter spel istället för att använda omklädningsrummet. Ni bör också använda desinfektionsmedel på händerna regelbundet (minst varje match). Klubben kommer att se till att desinfektionsmedel finns tillhanda. Kom inte om du visar minsta tecken till förkylning eller annan symptom. Undvik all kroppskontakt.

Vi uppmana även till att hålla minst 2 meters avstånd till andra om ni väljer att fika efteråt.2020-03-14 / Styrelsen


I dessa dagar är det mycket som händer beträffande spridningen av det nya corona-viruset och sjukdomen covid-19 som det kan orsaka. Styrelsen förstår att många undrar därför hur den uppkomna situationen påverkar vårt badmintonspelande. Med detta brev vill vi ge er lite vägledning. Våra rekommendationer baseras naturligtvis på Folkhälsomyndighetens råd.


I nuläget ser vi ingen anledning till att ställa in eller skjuta upp vårt normala spelprogram. Badmintonspel är bra för vårt allmänna hälsotillstånd, de sociala kontakterna likaså. Genom att spelarna generellt är relativt långt ifrån varandra är eventuell smittorisk låg. Men det finns förstås saker man kan göra för att minimera riskerna.


För det första anser vi att du inte ska spela om du känner dig dålig, om du har hosta, snuva, huvudvärk, feber, andningspåverkan, halsont, eller muskel- och ledvärk. Detta gäller oavsett om du har eller inte har varit i kontakt med någon som är eller kan vara smittad. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Om du blir sämre och inte klarar egenvård i hemmet kan du ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Vänta minst två dygn efter att du blivit helt frisk innan du dyker upp igen på badmintonbanan.


Om du nyligen har varit i ett område där smitta förekommer i större omfattning, till exempel Kina, Italien, Korea eller Iran bör det ha gått minst 14 dagar helt utan sjukdomssymptom sedan hemkomsten innan du återgår till spelande.


Även om sannolikheten är relativt liten att du blir smittad av en annan spelare behöver vi alla göra vad vi kan för att minimera riskerna för att smittan sprids. Behöver du hosta eller nysa, gör det i armvecket eller i en pappersnäsduk. På så sätt hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta sedan händerna. Undvika även att röra vid ögon, näsa och mun, eftersom det ofta är så luftvägsinfektioner sprids. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten eller med handsprit.


För att ytterligare minska eventuell smittspridning bör du även undvika knoghälsningar, kramar, kindpussar, att ta varandra i hand och att ta i varandras racketar eller annan utrustning. Håll lite längre avstånd från andra än du brukar göra i omklädningsrummen, i duschen och vid fikabordet. Och dela inte vattenflaska eller kaffemugg.


Om du känner dig särskilt orolig och vill avstå att spela har vi fullt förståelse för det. Alla i klubben är av sådan ålder att vi kan tillhöra en högre riskgrupp, i synnerhet om man har underliggande sjukdomar såsom astma eller andra lungsjukdomar, diabetes, osv.


Om du inte ska, kan eller vill spela är det fortfarande ditt eget ansvar att ordna en ersättare. Detta gäller såväl måndags- som torsdagsspel. För närvarande räknar vi även med att genomföra Vårspelen som planerat, så fortsätt anmäla er.


Vi bevakar hela tiden situationen. Om myndigheternas rekommendationer skulle förändras kan förstås vår bedömning av läget också ändras. Vi kommer i så fall att underrätta er snarast.


/Styrelsen i PBK